Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Twoich potrzeb. Sprawdź warunki przechowywania lub dostępu do nich w Polityce cookies.
Zgodę na cookies możesz w każdym momencie zmodyfikować lub odwołać w ustawieniach przeglądarki.
W zakresie, w jakim pliki cookies będą zawierać Twoje dane osobowe, ich administratorem jest Limango Polska Sp. z o.o., z siedzibą we Wrocławiu, więcej informacji.

Olej makadamia - 100 ml

- 25%

Olej makadamia - 100 ml

25,95 zł 25,95 zł / 100 ml
- 25%
zamiast 35,00 zł*
Oszczędzasz 9,05 zł *
Data wysyłki: 25.03.2019
Dodaj do koszyka
Opis produktu

  • olej pozyskiwany z orzechów drzewa makadamia metodą tłoczenia na zimno
  • stosowany do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej jak również w preparatach do skóry starzejącej się
  • wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami
  • stosowany również w pielęgnacji włosów
  • jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym
  • olej makadamia wykazuje wysoką biozgodność
  • główne składniki oleju makadamia to: witamina A, witaminy z grupy B, witamina E, lecytyna, fenole, składniki mineralne
  • zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe
  • pojemność: 100 ml

Właściwości:
  • antyoksydacyjne, chroni przed działaniem wolnych rodników
  • zmiękcza i wygładza naskórek
  • antybakteryjne
  • regeneruje komórki
  • likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia
  • chroni przed działaniem promieniowania słonecznego
  • działa odżywczo i nawilżająco
  • spowalnia procesy starzenia się skóry
  • działa przeciwzmarszczkowo
  • wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami
  • posiada właściwości lecznicze, dlatego stosowany przy oparzeniach, bliznach i drobnych ranach
  • dobrze się wchłania
  • chroni włosy przed wysoką temperaturą
  • pielęgnuje włosy suche i łamliwe

Zastosowanie:
  • bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kremów, masek
  • jako dodatek do kąpieli
  • odżywka, maska do włosów
  • do masażu w postaci czystej lub jako składnik mieszanki
  • preparat przed i po opalaniu samodzielnie lub jako dodatek do emulsji do opalania
  • dodatek do mleczka do demakijażu
Uwaga: Informacje o produkcie i jego skład w nomenklaturze INCI i przydatność widoczne na opakowaniu.